Techniek en advies

7 voordelen van aluminium

7 voordelen van aluminium boten ten opzichte van glasvezel boten

Steeds vaker kiezen mensen voor een aluminium visboot in plaats van een polyester exemplaar. Het is in veel opzichten een hele goede keuze. Het is belangrijk dat je de juiste afweging kunt maken. 

Waarom aluminium?

Aluminium heeft bijzondere materiaaleigenschappen. Eigenschappen die het een ideale bouwstof maken voor schepen en andere vaartuigen.

Aluminium lijkt het perfecte materiaal, maar waarom eigenlijk? De voordelen van aluminium op een rijtje.

1. GEWICHT

Het grootste voordeel van aluminium boten is het verminderde gewicht.
Aluminium boten zijn 30-40% lichter dan boten van glasvezel van vergelijkbare afmetingen. Dit lagere gewicht maakt aluminium boten zuiniger. Ze hebben kleinere en lichtere motoren nodig, zijn sneller en kunnen meer gewicht dragen. Lichtere boten zijn ook gemakkelijker te traileren.

2. KRACHT

Aluminium boten zijn bestand tegen serieuze, ruwe behandeling. Aluminium kan de energie van een impact absorberen dankzij een grotere flexibiliteit in vergelijking met glasvezel. Dit helpt om ernstige schade aan de romp te voorkomen. In ernstige gevallen is het gemakkelijker om aluminium te repareren. Ernstige vervormingen op een aluminium boot kun je repareren door te lassen. Zorg ervoor dat u een lasser vindt die goed is met aluminium.

3. VERKOOPWAARDE

Aluminium verslijt of verslechtert niet in de loop van de tijd, waardoor het zijn waarde langer kan bewaren. Dit zorgt ervoor dat goed onderhouden aluminium vaartuigen een hogere inruilwaarde hebben en gedurende hun levensduur minder onderhoud vergen.

4. LEVENSDUUR

Aluminium boten hebben een langere levensduur. Het metaal heeft een hoge treksterkte en is eenvoudig te onderhouden. Dit maakt het gemakkelijker om een langere levensduur uit een aluminium boot te halen in vergelijking met alternatieven.

5. MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Het meeste onderhoudswerk aan aluminium vereist het spoelen van de boot en het schrobben . Een glasvezelboot vereist waxen en polijsten van de glasvezelgelcoat. U heeft meer geld en specialistische knowhow nodig als de boot een ernstige klap krijgt.

6. BETER BESTAND TEGEN DE ZON

In tegenstelling tot glasvezel is aluminium immuun voor de schadelijke zonnestralen. Na verloop van tijd zal een aluminium boot die aan de elementen wordt blootgesteld, het beter doen dan glasvezel met hetzelfde zorgniveau. Overmatige blootstelling van glasvezel aan de zon kan de gelcoat, de romp en uiteindelijk de kernstructuren van de boot aantasten.

7. MILIEUVRIENDELIJK

Hoewel aluminium uit de aarde wordt gewonnen, is het 100 procent recyclebaar. En het productieproces is milieuvriendelijker dan glasvezel. Glasvezel is een cocktail van petrochemicaliën die duurder is om te produceren. Het is ook moeilijk te recyclen en is in veel vaargebieden een belangrijke oorzaak van milieuvervuiling. Omdat aluminium minder onderhoud nodig heeft, produceert het minder secundaire vervuiling. Aluminium boten verbruiken minder brandstof omdat ze kleinere motoren gebruiken. Dit verkleint hun ecologische voetafdruk.

alu21_timeline_1965

Het vinden van de juiste boot is een kwestie van goed kijken naar uw behoeften. Natuurlijk staan wij, Alumacraft Europe, voor u klaar om u te helpen met uw keuze. Neem een kijkje bij onze modellen of neem vandaag nog contact met ons op!

Back to list

2 thoughts on “7 voordelen van aluminium

  1. Itís difficult to find educated people about this topic, but you seem like you know what youíre talking about! Thanks

  2. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday. It will always be helpful to read articles from other writers and use something from other sites.

Comments are sluitend.