History

Alumacraft – Een merk met historie

Je eerste nieuwe visboot is een aanschaf die je niet over een nacht ijs laat haan; je wilt natuurlijk geen miskoop doen en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een merk met een goede reputatie. Alumacraft bewijst al sinds jaar en dag dat zij nummer één zijn op het gebied van aluminium visboten.

Geschiedenis in vogelvlucht

Wat veel mensen niet weten is dat Alumacraft een van de oudste (sinds 1893) én grootste botenfabrikanten van de wereld is met op dit moment 16 verschillende modellen in meerdere maten. Het begon allemaal in 1893 toen Eugene Tetzlaff van Duitsland naar Amerika emigreerde en zich vestigde in Minneapolis. Daar opende hij een smederij onder de naam Flour City Ornaments Iron Company en ijzerconstructies voor de bouw maakte. Maar met de uitbraak van de tweede wereldoorlog veranderde dit en schakelde de smederij over op het produceren van vliegtuigonderdelen en aluminium pontons om bij te dragen aan de oorlogsinspanning.

Na de oorlog had de toenmalige directeur Harry J. Neils de visie om aluminium vissersboten te produceren met het overschot aan metaal en geschoolde plaatwerkers dat beschikbaar was. Een jaar later, in 1946, werd de naam en het merk Alumacraft geboren.

De productie begon klein. De eerste boot was het 12-voets Model B. Het was een standaard aluminium roeiboot die goed verkocht werd in combinatie met een selectie kano’s en eendenjachtboten. Naarmate de markt ingewikkelder werd en de consumenten veeleisender werden, begon Alumacraft innovaties door te voeren.

Al snel werd de Merry M in 14 ‘en 16’ geïntroduceerd. Het was het eerste schip met de “drop deck” -interieurlook. De boot had voorzieningen die consumenten wilden en die goed werden verkocht.

In 1957 werd vervolgens de Super C uitgebracht, een grotere boot die in drie kleurencombinaties verkrijgbaar was. Het was meteen een succes en leidde ertoe dat het bedrijf zijn huidige faciliteiten ontgroeide.

Zo begon een reeks verhuizingen, eigendomswisselingen en de voortdurende introductie van nieuwe boten. In 1970 werd het bedrijf gekocht door Timpte Industries, Inc. Vervolgens werd verhuisd naar een gloednieuwe fabriek van 100.000 vierkante meter in Saint Peter, MN.

1970 - Een nieuw thuis

Sindsdien is dit het thuis geweest van Alumacraft. In de nieuwe fabriek bleef de aanhoudende groei. De boten werden technisch geavanceerder, aanpasbaar naar de wensen van de klant en hadden betere eigenschappen dan de concurrentie.

In 1974 kreeg Alumacraft een belangrijke positie in de zuidelijke markt door de aankoop van General Marine Corporation in Arkadelphia, Arkansas. Dit voegde een reeks zuidelijke vissersboten toe aan onze inventaris en verhoogde de verkoop in het hele land.

In de jaren 80 en 90 was de formule was simpel: neem de best beschikbare mensen aan, luister naar de klanten en bouw boten zoals ze wilden. Tot op de dag van vandaag heeft onze toewijding aan de klanten het succes gedreven.

Over de oceaan - 1991

Natuurlijk wist je dat er in Europa een gepassioneerde schare fans is voor de Alumacraft aluminium boten! Al sinds 1991 is Alumacraft begonnen met verzenden naar Nederland om aan die vraag te voldoen.

Gouden jubileum - 1996

In 1996 vierde Alumacraft zijn gouden jubileum, het bedrijf produceerde meer dan 500.000 boten en is daarmee een van de grootste en oudste botenfabrikanten van het land. Tijdens het 50e jaar introduceerde het bedrijf ook zijn revolutionaire 2XB-romp, het meest robuuste casco-systeem tot nu toe.

75 jaar Alumacraft - 2021

Duurzaamheid, innovatie, getalenteerde medewerkers en een niet-aflatende toewijding aan de klant, dat is de manier van Alumacraft. Het heeft de afgelopen 75 jaar gewerkt. En als je ons blijft vertellen wat je wilt, werkt het ook voor de aankomende 75  jaar. “

Duurzaamheid, innovatie, getalenteerde medewerkers en een niet-aflatende toewijding aan de klant, dat is de manier van Alumacraft. Het heeft de afgelopen 75 jaar gewerkt. En als je ons blijft vertellen wat je wilt, werkt het ook voor de aankomende 75  jaar. “

Back to list

One thought on “Alumacraft – Een merk met historie

  1. Can I simply say what a comfort to find someone that actually understands what theyre discussing on the net. You actually realize how to bring a problem to light and make it important. More and more people really need to read this and understand this side of your story. I was surprised that youre not more popular since you definitely possess the gift.

Comments are sluitend.