Techniek en advies

BOOTTRAILERS

Bootrailers zijn voor veel startende bootvissers vaak een post van investering die niet altijd juist wordt ingeschat. Een visboot visser rijdt gemiddeld veel meer kilometers per jaar dan de toerboot recreant. Het erg belangrijk voor een dag veilig visplezier. Niks zo frustrerend als een boot die niet van trailer rolt. En je rijdt natuurlijk ook graag veilig met een goed afgestelde trailer naar je viswater.

Kalf Trailers is een gespecialiseerd bedrijf in ontwikkeling en fabricage van boottrailers. Speciaal voor de Alumacraft boten hebben wij gezamenlijk een trailer programma kwaliteitstrailers ontwikkeld voor elke boottype.

WAAR MOET JE OP LETTEN?

De aanschaf van een visboot trailer:

Vergeet bij het bepalen van het gewicht van je boot niet het gewicht van de accu’s, volle brandstoftank, motor gewicht en andere spullen die je extra in je boot legt.
Denk ook aan het reservewiel of loopplank, opstappen etc. die je op de trailer zet. Het gewicht tikt sneller aan dan je denkt.

GEWICHT

Bepalend wat voor boottrailer geschikt voor je is, is bootlengte en gewicht van je boot/motor combinatie. De lengte van de boottrailer kan bepalend zijn voor stalling van de boot/trailer in bv. een garage. De lengte van de boot/motor is niet te veranderen. Wel kunnen we bij de Kalftrailers, als dat nodig is, de lengte van de trailer aanpassen.

Een ander punt is het eigen gewicht van de trailer, wat je van het draagvermogen van de trailer in mindering moet brengen. Vaak wordt er een te lichte trailer gekozen. In de praktijk blijkt dat je al snel op een geremde trailer uit komt 750 kg. Geremde trailers zijn verplicht bij een draagvermogen van 750 kg of meer.
Vergeet ook niet na te kijken wat eigenlijk het trekgewicht van je auto is.

ROLSYSTEEM

Tegenwoordig zijn er voor boottrailers verschillende soorten rolsystemen beschikbaar. Dit bepaalt natuurlijk ook de aanschafprijs van de trailer. Je hebt het systeem met kim/kiel rollen en draaistempels. Voor een aluminium boot is een goede ondersteuning nodig. Wij kiezen vaak voor dubbele kielrollen (Alumacraft pakket).

De kielrollen zijn van polyurethaan, deze zijn sterker en gaan langer mee. Aan de achterkant van de trailer monteren wij draaisteunen voor ondersteuning. Denk ook aan een centreerinrichting en goede trailerlier voor het makkelijk optrekken van de boot.

EASYROLLER

Het andere systeem is het easyroller pakket. Dit zijn 32 kimrollen van 24 cm diameter waardoor de boot er heel gemakkelijk op- en afrolt. Voor vissers ideaal, die weinig tijd willen verliezen en van gemak houden. Het systeem kun je ook gebruiken als vervanging van een kanteltrailer, doordat alle rollen scharnierbaar zijn. Een handige optie bij een Easyroller systeem is een loopplank.

VERLICHTING

Je kan kiezen voor een traditionele lichtbron of de steeds populairder wordende ledverlichting. Bij Kalf trailers kunnen we ook kiezen voor waterdichte LED-verlichting. Deze is snel weg te klappen zonder allerlei schroeven los te moeten halen. Storingsvrij en beter zichtbaar op de weg.

OPTIES

Handige opties op een boottrailer zijn;

  • Loopplank, voor het makkelijker traileren van de boot
  • Reservewiel met een steun voor montage op de boottrailer
  • Opstappen voor aan de zijkant van de trailer, om makkelijker in de boot te komen
  • Sjorbanden of een boatbuckle systeem voor het veilig vastzetten van de boot op de trailer
  • Wielklem of slot voor op de dissel (wel SCM gekeurd)
  • Buitenboordmotor support om het staartstuk te ondersteunen
  • Hoes voor over de propeller van de buitenboordmotor

Wil je helemaal losgaan op je boottrailer kun je deze ook laten poeder coaten in de kleur van je boot of auto!

Natuurlijk staan wij, Alumacraft Europe, voor u klaar om u te helpen met uw keuze van boot én trailer. Neem een kijkje bij onze modellen of neem vandaag nog contact met ons op!

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.